galeos

Γαλεος

Επιστημονικό όνομα: Galeorhinus galeus

  • Περιγραφή:

Ο γαλέος ανήκει στην οικογένεια καρχαριοειδών. Το κρέας του είναι αρκετά εμπορικό. Έχει μυτερό ρύγχος, γκρίζο κορμί, άσπρη κοιλία και μαύρα σημάδια στα πτερύγια του. Συνήθως κινείται σε βαθιά νερά πέραν των 100 μέτρων. Ταξιδεύει σε ομάδες και μεταναστεύει συχνά.

  • Μέγεθος:

Συνήθως tο μήκος του φθάνει τα 1 με 2 μέτρα.

  • Διατροφή:

Τρέφεται με μικρά ψάρια και μαλάκια.

  • Περίοδος αναπαραγωγής:

Η αναπαραγωγή του γαλέου πραγματοποιείται κατά τον χειμώνα. Η περίοδος κύησης είναι περίπου ένα έτος και ο αριθμός των αναπτυσσόμενων νεογνών ανάλογα με το μέγεθος της μητέρας κυμαίνεται μεταξύ 28 και 38.

  • Μέσα Αλιείας:

Ψαρεύεται με παραγάδι βυθού ή δίχτυα ή βαθιά καθετή από σκάφος.

Σχετικές αναρτήσεις